Skip to Content

SCROLL DOWN

Himalayam

Indian and Nepalese Cuisine

Over Himalayam

Himalayam is een trendy restaurant waar traditionele gerechten uit de Indiase en Nepalese keuken geserveerd worden. Hier geven wij een moderne twist aan door ons te focussen op “healthy food” en de kracht van verse ingrediënten en kruiden.

Doe een unieke ervaring op en stap binnen in dit trendy restaurant met een originele Indiase werkwijze.

Onze filosofie

Bij Himalayam serveren wij enkel gezond en voedzaam eten wat bereid wordt volgens de traditionele en eeuwenoude Indiase ‘Ayurveda’ levensstijl. Ayurveda bestaat uit een samenstelling van twee woorden: ‘Ayur’ wat ‘leven’ betekent, en ‘Veda’ wat ‘kennis’ betekent. Deze levensstijl kan zorgen voor het voorkomen en genezen van ziektes door middel van voeding, meditatie en yoga. De kruiden in de curries van Himalayam kom je ook veelvuldig tegen in de Ayurveda.

Ayurveda wordt soms gezien als een traditionele geneeswijze uit India. Het is echter veel meer dan dat. Juist de gezondheid en het voorkomen van ziekten staan centraal. Dit begint met aandacht voor gezond eten en een goede spijsvertering. Tot op vandaag zijn deze principes onveranderd. Het gebruik van originele en verse ingrediënten en kruiden als gember, geelwortel (kurkuma), fenegriek, mosterdzaad en curryblad bevordert een goed functionerend darmkanaal en het voorkomen van ontstekingen. Juist de laatste jaren wordt ook in de moderne wetenschap erkend hoe enorm belangrijk onze darmen zijn voor de algehele gezondheid. Iets dat men duizenden jaren geleden al in India toepaste.

Creëer onvergetelijke momenten

Boek een tafel

U waant zich in Oosterse sferen

De inrichting is met de grootste zorg en passie uitgevoerd. Op de begane grond vindt u een beeld van de God ‘Ganesha’. Zijn hoofd van een olifant en zijn lichaam van een mens maakt hem uniek, hij is de God van kennis en wijsheid. Aan de muur vindt u de rijkelijke stoffen die in India met de hand bewerkt worden tot prachtige kleding, en ‘churiya’s’

die vrouwen om hun polsen dragen en een feestelijk geluid maken wanneer er gedanst wordt. Op de eerste verdieping waant u zich in een sprookjesachtig dorpje, waar gaat die deur heen?

De laatste nieuwtjes

NIEUWS