Op het Stadsplein in Nieuwegein zijn alle horecapanden weer ‘bewoond’. Aanstaande vrijdag opent het nieuwe restaurant Himalayam zijn deuren. Het restaurant met een Nepalese en Indiase keuken vestigt zich in het voormalige pand van restaurant Moon. Die ging twee jaar geleden failliet. Het Stadsplein telt vanaf vrijdag zeven horecagelegenheden. Er kan niets meer bij.

Met de komst van de Indiase en Nepalese keuken wordt het aanbod horeca in City, de binnenstad van Nieuwegein, gevarieerder. Zo zijn er al restaurants met kebab, sushi, tapas en er is Proeflokaal Bregje voor vlees en vis. Daarnaast is er grand café De Burgemeester en is het theatercafé van DE KOM vaak open, bijvoorbeeld tijdens theateravonden. Na lange tijd van kwakkelen kijken eigenaren van cafés en restaurants op het plein weer met opgeheven hoofd vooruit . De economie draait goed, mensen gaan meer uit eten en het Stadsplein biedt meer reuring nu op zaterdag de weekmarkt er floreert.

Uitbater Els Vroege van De Burgemeester vestigde haar grand café op het plein toen het nog een bouwput was. Ze ziet de komst van het restaurant als een goede aanvulling van het huidige aanbod. ,,We zijn blij; hoe meer horeca op het Stadsplein hoe beter. Op zaterdag zijn we voortaan om 8.00 uur open. Dat is nieuw vanwege de komst van de weekmarkt. Ik ben alleen maar positief over de nieuwe ontwikkelingen.’’

Gezellig

Ook directeur Ariane Kop van DE KOM juicht de komst van het restaurant toe. Kop: ,,De horeca verstevigt elkaar op deze manier. Er zijn plannen om in de Doorslagzone, vlak voor het plein, appartementen te bouwen. Die toekomstige bewoners krijgen een heel leuk plein voor zich vol cafés en restaurants. Het wordt gezellig.’’

Ondertussen is eigenaar Lekhram Changoer uit IJsselstein van het nieuwe restaurant Himalayam met de laatste voorbereidingen bezig voor de opening van komende vrijdag. ,,De nadruk zal liggen op ‘healthy food’, en de ‘kracht van de kruiden’ in de Indiase curries. We brengen typisch Indiaas eten met een twist naar de Europese keuken.’’

In het restaurant, dat door wethouder van economische zaken Johan Gadella vrijdag wordt geopend, kunnen 80 mensen tegelijk eten.